|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Dec 2015 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakove paličice
Sestavine:
4 beljaki
300 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
malo limoninega soka
300 g mletih orehov
naribana limonina lupinica
Priprava:
Nestepene beljake dobro razmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da dobimo zelo čvrsto zmes. Postopno dodajamo limonov sok, a ne preveč, da ne bo prekislo.
Malo manj kot pol zmesi odvzamemo, v večjo polovico pa vmešamo mlete orehe in naribano limonino lupino. Zmešamo s kuhalnico v testo,
Dobro pomokamo podlago in dlani, ker je testo zelo lepljivo, in ga oblikujemo v dva dolga debelejša trakova, široka približno 5 - 6 cm. Nanju enakomerno visoko nanesemo prej odvzeto belo beljakovo zmes, nato pa trakova narežemo na paličice, široke 2 – 2,5 cm, ki jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Pred vsakim rezanjem naslednje paličice nož pomočimo v vročo vodo.
Paličice nato kako uro ali več sušimo v pečici pri 100°C, dokler sneg ne postane čvrst. Sneg ne sme porumeneti, ostati mora bel.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
Velikonočni beljakov kolač
Sestavine:
6 beljakov
200 g sladkorne moke
120 g moke
100 g nasekljanih orehov (ali lešnikov, mandljev, arašidov, pistacij …)
50 g narezanega suhega sadja (po želji)
naribana limonina ali pomarančna lupina
malo soli
Priprava:
Beljakom dodamo malo soli in jih z ročnim mešalcem stepemo v trd sneg, nato dodamo sladkor in stepamo še toliko časa, da masa postane zelo gosta in da dobro naraste.
V maso nato izmenoma s kuhalnico vmešavamo moko, nasekljane orehe, suho sadje in nazadnje še naribano lupinico.
Pekač premažemo z maslom in poprašimo z moko, nato pa vanj nadevamo maso, ki jo pečemo 20 – 25 minut pri 170°C.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 21 Maj 2017 09:48 Naslov sporočila: |
|
|
Makroni oblački
Sestavine:
120 g zmehčanega masla
50 g sladkorja v prahu
malo soli
25 g kakava v prahu
150 g moke
3 beljaki
1 žlica limoninega soka
150 g sladkorja
130 g mletih mandljev
kiselkasta marmelada
Priprava:
Maslo, sladkor v prahu in sol dobro razmešamo. Posebej zmešamo kakav in moko in oboje vgnetemo v masleno maso.
Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za kaki 2 uri.
Pečico ogrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
Testo na tanko razvaljamo ter iz njega z okroglim obodcem (4 cm premera) izrežemo kroge, ki jih nato razporedimo po pekaču. V pečici jih nato pečemo 7 – 8 minut.
Medtem čvrsto stepemo beljake z nekaj soli, dodamo limonin sok, in nato počasi in postopoma dodajamo sladkor, na koncu pa še mlete mandlje.
S to maso napolnimo vrečko s srednje veliko odprtino. Najprej na vsak piškot nanesemo čisto malo marmelade, čez pa brizg beljakove mešanice.
Piškote nato vrnemo v pečico in jih pri isti temperaturi pečemo še 15 minut.
Ohlajene piškote rahlo potresemo s sladkorjem v prahu, na vrh pa damo še malo kakava.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 21 Jun 2017 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Mandljevi kupčki
Sestavine:
5 - 6 beljakov
200 g sladkorja
1 zvrhana žlica moke
150 g mletih mandljev
naribana limonina lupinica
marelična marmelada
sladkorni posip
Priprava:
Beljake skupaj s sladkorjem stepemo v čvrst sneg, nato pa previdno (ročno) vmešamo moko, mlete mandlje in limonino lupinico.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj s pomočjo dveh žličk polagamo majhne kupčke, ki jih po vrhu z vilicami nekoliko sploščimo.
Pečemo jih 15 – 20 minut pri 170°C.
Po dva kolačka spojimo skupaj z marmelado, po vrhu pa popršimo še nekaj sladkorne moke.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 28 Okt 2017 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov kolač z vinom
Sestavine:
200 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1,2 dl rastlinskega olja
1,2 dl črnega vina
naribana limonina lupina
330 g moke
1 pecilni prašek
80 g čokoladnih lističev
sneg iz 8 beljakov
malo soli
Priprava:
Sladkor, vanilijev sladkor in olje kremasto razmešamo, dodamo vino, lupinico in moko s pecilnim praškom, premešamo, na koncu vmešamo še čokoladne lističe.
V skledi z malo soli čvrsto stepemo beljake v sneg, ga dodamo testu in previdno premešamo, da testo ostane rahlo.
Model premažemo z maslom, poprašimo z moko in vanj nadevamo testo, ki ga pečemo približno 40 minut pri 180°C.
Po tem času pečico ugasnemo, pustimo kolač v njej še 5 minut, nato pa ga vzamemo iz pečice in ga na žičnati rešetki ohladimo.
Okrasimo ga poljubno, bodisi z raztopljeno čokolado (belo, temno), ali pa ga potresemo s sladkorjem v prahu.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 03 Nov 2017 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakova pita s kokosom
Sestavine:
10 beljakov
200 g sladkorja
200 g kokosove moke
250 g skute
stopljena čokolada za okras
Priprava:
Beljake čvrsto stepemo s sladkorjem, previdno dodamo kokosovo moko in pretlačeno skuto.
Model za torte premažemo z maslom in vanj nadevamo maso (najbolj priporočljiv bi bil model iz silikona).
Pečemo jo približno 30 – 35 minut pri 150°C. Ko se ohladi, jo po vrhu okrasimo s stopljeno čokolado.
Pito lahko serviramo s svežim sadjem.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 03 Nov 2017 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakove kocke s skuto
Sestavine:
za testo:
260 g polnozrnate pirine moke
6 beljakov
2 rumenjaka
200 g mandljevega mleka
40 g kakava
1 pecilni prašek
4 žličke stevie
za nadev:
250 g skute
malo soli
4 žlice kisle smetane
3 žlice marmelade
Priprava:
Beljake čvrsto stepemo, ostale sestavine pa dobro zmešamo skupaj v skledi in jim dodamo beljakov sneg.
Maso razmažemo po dnu pekača, ki ga prej obložimo s peki papirjem, in jo pečemo približno 15 minut pri 160°C. Dobro jo ohladimo, nato pa ploščo po sredini prerežemo, da dobimo dva enaka pravokotnika. Enega namažemo s skuto, ki smo jo zmešali s soljo in s kislo smetano, drugega pa z marmelado, in tega nato poveznemo z marmeladno stranjo na spodnjega.
Pecivo postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se plošči dobro sprimeta med seboj.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 05 Nov 2017 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakovi valovi
Sestavine:
6 beljakov
120 g sladkorja
50 g rozin
malo ruma
100 g masla
80 g čokolade
150 g moke
50 g mletih orehov
žlička pecilnega praška
malo soli
1 žlica začimbne mešanice za medenjake
(cimet, janež, zvezdasti janež, ingver, kardamom, koriander, klinčki, piment, muškat, koromač, macis = posušen in zmlet ''plašček'' oz. ovoj okoli muškatnega oreščka …)
Priprava:
Rozine z malo vode in ruma za približno 5 minut pokuhljamo na majhnem ognju.
Maslo in čokolado stopimo v posodi, ki jo damo preko lonca z vrelo vodo.
Beljake čvrsto stepemo s sladkorjem, dodamo mešanico čokolade in masla, nato pa še moko, mlete orehe, pecilni prašek, sol in mešanico začimb, na koncu pa še odcejene rozine.
Testo nadevamo v z maslom premazan model (srnin hrbet), ki smo ga potresli s krušnimi drobtinami ali mletimi orehi.
Model s testom damo v hladno pečico, obrnemo gumb na 175°C in pečemo pecivo približno 50 minut.
Ohlajeno po želji prevlečemo s čokoladno glazuro.
Začimbna mešanica za medenjake:
- zgornja vrsta od leve proti desni: cimet, zvezdasti janež, ingver, macis;
- v sredini: koromač, zeleni kardamom;
- spodnja vrsta: koriander, janež, klinčki, piment, muškatni orešček;
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 08 Nov 2017 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakove ploščice
Sestavine:
6-7 beljakov
200 g sladkorja v prahu
200 g mletih orehov
stopljena čokolada
Priprava:
Beljake skupaj s sladkorjem stepemo v čvrst sneg, previdno vmešamo mlete orehe, nato pa maso 1 cm debelo razmažemo po dnu pekača, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Pečemo približno 25 minut pri 160°C, oziroma toliko časa, da se po vrhu zlatorjavo zapeče.
Ohlajeno beljakovo ploščo razrežemo na poljubne oblike, ki jih po vrhu okrasimo s stopljeno čokolado.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 22 Nov 2017 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov kolač z amarettom
Sestavine:
za testo:
4 beljaki
70 g rjavega sladkorja
50 g masla
100 g moke
pol pecilnega praška
3 žlice amaretta (mandljev liker)
25 g temne čokolade
25 g keksov amaretti
za glazuro:
60 g sladkorja v prahu
1 žlica amaretta
Priprava:
Maslo razpustimo in malo ohladimo, beljake čvrsto stepemo s sladkorjem v sneg, čokolado in kekse na grobo nasekljamo.
Vse skupaj rahlo zmešamo, dodamo amaretto in postopno še s pecilnim praškom presejano moko.
Majhen model za potico (18 cm premera) premažemo z maslom, poprašimo z moko in nadevamo z maso.
Pečemo približno 30 minut pri 180°C.
Za glazuro zmešamo sladkor v prahu in amaretto in s tem premažemo ohlajeni kolač.
--------
Keksi Amaretti (lahko jih tudi kupimo)
http://buckinkotek.mojforum.si/buckinkotek-post-26699.html#26699
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Dec 2017 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakov kolač z lešniki
Sestavine:
8 beljakov
220 g sladkorja
malo soli
130 g zmehčanega masla
1 vanilijev sladkor
2-3 žlice naribane čokolade
160 g moke
1/2 pecilnega praška
100 g mletih lešnikov
Priprava:
Maslo kremasto razmešamo s polovico sladkorja, čokolado v prahu in vanilijevim sladkorjem, dodamo moko s pecilnim praškom, nato pa še mlete lešnike in dobro zmešamo.
Beljake čvrsto stepemo skupaj s soljo in z drugo polovico sladkorja, dodamo zgornjo zmes in vse skupaj nato previdno premešamo.
Testo nadevamo v model za potico, ki ga premažemo z maslom in poprašimo z moko.
Pečico ogrejemo na 175°C, kolač nato pečemo približno 45 minut. Napol ga ohladimo v modelu, nato pa ga prevrnemo na rešetko, kjer naj se dokončno ohladi.
Lahko ga posujemo s sladkorno moko ali okrasimo s stopljeno čokolado.
Najbolje se reže po enem dnevu mirovanja.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 01 Dec 2017 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
Beljakova torta
Sestavine:
10 beljakov
200 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
nekaj drobcev soli
200 g naribane čokolade
300 g mletih mandljev ali orehov
1 pecilni prašek
2 žlici ruma
za nadev:
1/2 - 3/4 l sladke smetane
5-7 utrjevalcev za smetano
koščki vloženih marelic
ostalo:
- maslo in piškotne drobtine za model
z rumom razredčena marelična marmelada za okras
Priprava:
Beljake čvrsto stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter soljo, dodamo mlete mandlje oz orehe, zmešane s pecilnim praškom, rum in naribano čokolado.
Zmes nadevamo v tortni model, ki smo ga premazali z maslom in potresli s piškotnimi drobtinami.
Pečico ogrejemo na 180°C, nato pa torto pečemo približno 45 – 55 minut.
Ohlajeno torto po vrhu nadevamo s poljubno kremo ali stepeno sladko smetano, med katero smo pomešali kosce marelic iz kompota, in jo okrasimo s progami z rumom razredčene marmelade, ki jih rahlo potresemo z mletimi mandlji/orehi.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 02 Dec 2017 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Cimetove zvezdice
Sestavine:
400 g mletih mandljev
naribana limonina lupina
ščepec mletih nageljnovih žbic
ščepec mletega pimenta
1 žlica cimeta
300 g sladkorja v prahu
4 beljaki
za delovno površino:
80 g moke
80 g sladkorja v prahu
za glazuro:
sok 1 limone
1 beljak
200 g sladkorja v prahu
Priprava:
V skledi zmešamo mlete mandlje, sladkor v prahu, mlete nageljnove žbice, mlet piment, naribano limonino lupinico in cimet, nato pa to mešanico postopoma vmešavamo z ročnim mešalcem med čvrsto stepene beljake.
Testo zavijemo v folijo in ga nekaj ur, še bolje čez noč, pustimo v hladilniku.
Medtem pripravimo mešanico moke (80 g) in sladkorja v prahu (80 g), s katero bomo posipavali delovno površino, ko bomo valjali testo, ker je le-to zelo lepljivo. (namig: pomagamo si lahko tako, da testo na obeh straneh potresemo z mešanico sladkorja in moke, ga damo v večjo vrečko za zamrzovanje in ga razvaljamo kar v njej - 1 cm debelo)
Z modelčkom nato izrezujemo zvezde (modelček več čas pomakamo v mešanico sladkorja in moke, ker je testo lepljivo) in jih polagamo v pekač, obložen s peki papirjem.
Vsako zvezdo posebej s pomočjo čopiča premažemo z glazuro, nato pa jih pečemo v predogreti pečici približno 15 minut pri 160°C. Keksi morajo ostati svetli.
Glazura: - Beljak stepemo v čvrst sneg, vanj postopoma vsipavamo sladkor v prahu, vse skupaj stepamo kakih 10 minut z ročnim mešalcem, na koncu dodamo še limonin sok.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jul 2018 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
Kokosova torta z beljaki
Sestavine:
za biskvit:
8 beljakov
100 g sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
malo soli
100 g moke
1 pecilni prašek
35 g gustina
50 g kokosove moke
2 žlici olja
za navlaženje plošč:
1 dl mleka
1 žlica ruma
za posip kreme:
30 g mletih lešnikov
za kremo:
4 dl kokosovega mleka
2 dl mleka
1,5 vrečke praška za vanilijev puding
3 žlice sladkorja
2,5 dl sladke smetane
2 vanilijeva sladkorja
2 utrjevalca za smetano
70 g kokosove moke
150 g masla
stepena sladka smetana za okras
Priprava:
Najprej naredimo kremo: - V kozico zlijemo skupaj kokosovo mleko in kravje mleko (nekaj tekočine odvzamemo za razmešanje pudingovega praška) in zavremo, nato pa vlijemo vanj mešanico mleka, pudingovega praška in sladkorja, ter skuhamo puding ob stalnem mešanju. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo skupaj z vanilijevim sladkorjem in utrjevalcem za smetano, dodamo kokosovo moko in zelo zmehčano maslo ter premešamo. Zmes dodamo pudingovi masi ter vse skupaj še enkrat premešamo. Kremo nato postavimo za uro ali dve v hladilnik. Medtem pripravimo testo za biskvit in ga spečemo.
Biskvit: - Beljake napol stepemo z ročnim mešalcem, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in sol in stepamo dalje, dokler sneg ne postane zelo čvrst. Snegu postopno dodajamo ostale sestavine: skupaj s pecilnim praškom presejano moko, kokosovo moko, gustin in olje.
Model (premer 24 cm) po dnu prekrijemo s peki papirjem, nanj nadevamo biskvitno testo, ga poravnamo z lopatko in pečemo približno 20-25 minut pri 180°C. Ko se ohladi, ga horinzontalo razrežemo na 3 enako debele plošče.
Spodnjo (in drugo) ploščo poškropimo s polovico mešanice mleka in ruma, premažemo s polovico kreme, le-to po vrhu posujemo s polovico mletih lešnikov ter pokrijemo z naslednjo ploščo.
Torto po lastni zamisli okrasimo s sladko smetano ali kako drugače. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik, da se sestavni deli dobro sprimejo in razvijejo aromo.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bucka Administrator foruma
Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48 Prispevkov: 25614 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 16 Jul 2018 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
BRIOCHE z beljaki
Sestavine:
75 g sladkorja
75 g mehkega masla
1/8 l mleka
3 beljaki
350 g moke
10 g kvasa
malo soli
stepen beljak za premaz
Priprava:
V nekaj žlicah toplega mleka razmešamo kvas, malo sladkorja in moke in zmes pustimo nekaj minut vzhajati.
Maslo razmešamo s sladkorjem, dodamo beljake, mleko in sol ter še malo mešamo. Dodamo moko in vzhajani kvas in ročno umesimo testo. Mesimo toliko časa, dokler testo ne postane gladko in elastično. Oblikujemo ga v kepo, položimo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in postavimo na toplo, da vzhaja. To bo trajalo nekaj ur oz. toliko časa, da bo testo podvojilo svojo prostornino.
Testo nato lahko poljubno oblikujemo – v prestice, žemljice, hlebčke, bombetke, kajzerce, pletenice, venčke … itd., … pač po lastni zamisli.
Pekač prekrijemo s peki papirjem, vanj zložimo brioche, ki jih po vrhu premažemo z raztepenim beljakom.
Pečemo jih približno 20 – 25 miut pri 180°C, oz. dokler ne dobijo lepe zlatorjave barve.
LP Bučka _________________ O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|