Bučkin kotek - Forum namenjen prijetnemu druženju
Pogosta vprašanjaIščiSeznam članovSkupine uporabnikov Registriraj se
Tvoj profilZasebna sporočila Prijava




Hrana kot zdravilo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2015 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?

Na seznam učinkovin proti raku, še posebej krvnemu raku, so po novem tudi grozdne peške.


O velikih količinah antioksidantov in polifenolov v groznih peškah smo na Vem, kaj jem pred časom že pisali (preberite si članek o francoski raziskavi.
Raziskava iz Kentuckyja je tako že druga odmevnejša, ki prinaša sporočilo s podobno vsebino. Američani so namreč šli po sledeh proteina JNK, ki regulira nivo rakavih celic v telesu in jih tudi uniči. Zato je pomembno, da imamo v telesu čim več te beljakovine, ki ji mnogi pravijo tudi protistresni protein (ne pozabit, da poleg psihičnega obstaja tudi telesni stres - na primer: zgodi se vsakič, ko pojeste preveč sladko hrano, ko pretiravate s telovadbo, ko stradate ...). Preveč stresa v telesu očitno povzroči zmedo tudi na celičnem nivoju iz tega pa potem nastane rak.

Kako naprej?

Dokazano je, da največ proteina JNK nastane po zaužitju ekstrakta iz grozdnih pešk. Testi so pokazali, da lahko peške v samo nekaj dneh in celo urah zmanjšajo količino rakavih celic v telesu za 76 %, ko pa je govora o levkemiji, pa je lahko bolezen celo povsem ozdravljiva v nekaj dneh. Verjetno vam je zdaj jasno, zakaj farmacevti ne želijo, da se o tem veliko govori, še posebej, ker grozdne peške lahko zbirate tudi sami in jih sveže zmlete dodajate k povsem vsakdanjim jedem.

Ključno vprašanje seveda je, ali si lahko sami pomagamo in doma naredimo ekstrakt grozdnih pešk?

Recepta za to ameriški raziskovalci niso ponudili, so pa namignili Francozi (Največ polifenolov je v grozdnih semenih): zbirajte peške, jih posušite in vsak dan sveže zmeljite toliko, kot jih potrebujete (po forumih priporočajo 3 žlice na dan pol ure pred obroki - torej tudi zjutraj, na tešče).
V zadnjem času se tudi pri nas že pojavljajo ponudbe za nakup olja iz grozdnih pešk. Gre za relativno novo in ne povsem raziskano olje, a če je pravo, vam škoditi zagotovo ne more. Doslej je znano le, da bistveno izboljša krvno sliko, ne vsebuje holesterola in ga celo pomaga zbijati, uravnava presnovo in krepi delovanje možganskih celic, obstajajo že prve raziskave o uspešnem zdravljenju Alzheimerjeve bolezni, sladkorne in cele vrste tumorjev.

Je torej grozdno olje ključ do zdravja?

Najboljše grozdno olje prihaja iz Španije, Italije, tudi Kalifornije in Argentine. Boljše je tisto olje, ki je narejeno iz sorte grozdja s tršo in debelejšo lupino. V tem primeru so namreč peške varne pred zunanjimi vplivi, pesticidi in težkimi kovinami. Ker peške vsebujejo le 13 % olja, je hladno stisnjenega in brez primesi, tak ima največ zdravilnih lastnosti, zelo težko dobiti.
Ker pač živimo v času, ko nam uradna medicina in farmacija krojita naša življenja, si lahko z grozdnimi peškami pomagamo sami, preventivno, ali pa kot dodatek k obstoječemu zdravljenju (seveda se prej posvetujte z zdravnikom). Vsekakor je to še en znak, da so okrog nas potencialno zelo dobra zdravila, le prepoznati jih moramo in znati pravilno in pravočasno uporabiti.

Zato vam za zaključek lahko rečemo le to, da poleg pšeničnih kalčkov, kurkume, petroleja in česna na seznam potencialnih zdravil proti raku pripišite še grozdne peške.


Največ polifenolov je v grozdnih semenih
http://vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5622


Vir: - Preberite več:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5864

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 10 Dec 2015 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Čudežen recept: z banano ustavite kašelj

Z mešanico banane, medu in vrele vode lahko na naraven način pozdravite kašelj.
Ugotovili so celo, da pomaga pri bronhitisu.



Mešanica je učinkovita predvsem pri otrocih, priporočajo pa jo tudi odraslim. Če vašega otroka boli grlo in kašlja, potem imate tukaj odgovor, kako mu pomagati.
Potrebujete 2 banani (najboljši sta srednje zreli), 2 žlici sladkorja ali medu (če boste dodali med, morate počakati, da se zmes malce ohladi, da ne izgubi pri visoki temperaturi zdravilnih sestavin) in 400 ml vrele vode.
Banani pretlačite z vilicami ali žlico, najbolje, da to storite z leseno, da ne potemnijo. Dodajte sladkor in premešajte. Zalijte z vrelo vodo, pokrijte in pustite mirovati 30 minut. Če boste uporabili med, ga dodajte na koncu, ko se zmes ohladi.
Zmes vedno malce segrejte in jo uživajte štirikrat dnevno (približno 100 ml). Vsak dan naredite novo dozo.
Z bananino mešanico bo kašelj čudežno izginil.

Vir:
http://www.bibaleze.si/clanek/otroske_bolezni/cudezen-recept-z-banano-ustavite-kaselj.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Dec 2015 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


+


Česen in cimet
... sta zaveznika zdravega srca, seveda pa je treba ohranjati tudi zdrav življenjski slog.

Visok krvni tlak je imenovan tudi tihi ubijalec. Običajno sprva ne povzroča večjih težav, kljub temu pa ga je treba zdraviti, saj sicer pretirano obremenjuje srce in ožilje ter v končni fazi privede do srčne kapi. Poleg ateroskleroze velja za najpogostejše obolenje srca in ožilja, ublažiti pa ga je mogoče že s primerno prehrano. Že majhno znižanje krvnega tlaka lahko zmanjša verjetnost srčne kapi za 20 odstotkov. Prvi korak k temu je zmanjšanje količine zaužite soli in nezdravih maščob ter povečan vnos vode. Poleg teh pa vam lahko pri varovanju srca pomagata tudi dve začimbi, ki ju je primerno, zlasti če vas pesti visok krvni tlak, umestiti v vsakodnevno prehrano.

Česen
Česen krvne žile širi in sprošča, s čimer se poveča pretok krvi in zniža krvni tlak. S česnom torej velja oplemenititi jedilnik. Za takojšnji učinek pa pojejte dva stroka česna z rezino kruha ali ga nasekljajte na solato.

Cimet
Kar nekaj raziskav je pokazalo, da lahko tako sistolični (zgornji) kot diastolični (spodnji) krvni tlak pri odraslih zniža vsem dobro znana začimba: cejlonski cimet. Že če ga boste zaužili pol žličke dnevno, boste znatno znižali svoj krvni tlak in s tem obremenitev srca. Za takojšnji učinek v dve žlici vode zmešajte žličko cimeta in popijte. Pri tem bodite pozorni, katero vrsto cimeta uporabljate. V čem je razlika, si lahko preberete tukaj:

http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/resnica-o-cimetu

Ne bosta dovolj
Česen in cimet sta torej odlična zaveznika zdravega krvnega tlaka, vendar pa je kljub temu treba ohranjati zdrav življenjski slog, del tega pa so seveda primerna prehrana, izogibanje škodljivim razvadam (alkoholu, cigaretam) in redno gibanje.

Česen s cimetom proti pritisku
http://www.slovenskenovice.si/lifestyle/zdravje/zvijaca-ki-v-10-sekundah-zniza-krvni-tlak


+


Zdravljenje išiasa s česnovim mlekom

Veliko ljudi, ki si je zdravilo išias s česnovim mlekom, je ozdravelo v samo nekaj dneh.
Ukleščen živec v hrbtenici je zelo boleč, bolečina pa več dni ne pojenja. Glavni vzrok je seveda poškodovana hrbtenica. 80 % primerov išiasa nastane zaradi pretrganih diskov med vretenci, ali pa zaradi osteoartritisa v spodnjem delu hrbtenice. Vzrok je lahko tudi nosečnost, tumorji vseh vrst, pa tudi izpostavljenost mrazu in vlagi. Raziskave so tudi pokazale, da so hrbtenični diski manj prožni ob prekomerni kislosti krvi in tkiv. To je tudi eden glavnih vzrokov acidoze (zakisanosti).
Da bi ohranili prožnost hrbtenice, lahko to storite seveda s hrano. Ko začutite bolečino v hrbtenici, jejte za zajtrk pomaranče, jabolka, ananas, hruške, rdečo peso in korenje, za kosilo in večerjo pa svežo in surovo špinačo, zelje, korenje, repo in cvetačo. Seveda obstaja tudi hrana, ki povzroča išias, in to je: čaj, kava, sladkor, bela moka, ocvrta hrana, začimbe, kumarice, alkoholne pijače, tobak ...

A najbolj učinkovito sredstvo za večjo prožnost hrbtenice je česnovo mleko.

V 1 dcl mleka stisnite 4 stroke česna.
Če vas okus česna moti in tega napitke ne morete popiti, lahko mleko in česen zavrete. Tako bo vonj po česnu popolnoma izginil.
Če pa k napitku dodate še malo muškatnega oreščka, bo pripravek deloval tudi protibolečinsko, muškatno olje pa bo tudi razbremenilo mišice in bolečina bo hitreje izginila.

In še odgovor na vprašanje iz naslova: česnovo mleko je zelo dobra preventiva pred išiasom, ki pa hkrati tudi krepi imunski sistem in nas varuje pred najhujšimi boleznimi. Preventivno vam priporočamo, da kozarec česnovega mleka popijete vsak drugi dan, ko vas pa boli hrbtenica, pa vsaj 3-krat na dan.

Česen z mlekom proti išiasu
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5915


+


Česnovo olje za krvne žile

Povprečno veliko glavico česna olupimo, stisnemo, damo česnovo kašo v steklen kozarec, jo prelijemo s kozarcem nerafiniranega sončničnega olja in spravimo v hladilnik,
Naslednji dan žličko česnovega olja pomešamo z žličko svež iztisnjenega limoninega soka in popijemo. Česnovo olje z limono jemljemo 3x dnevno pol ure pred jedjo.
Kura traja 1-3 mesece, po enomesečnem premoru pa jo lahko ponovimo.
Čisti krvne žile, izboljšuje delovanje možganov, srca, preprečuje težko dihanje, pomaga pri sklerozi, je tudi odlično sredstvo za širjenje krvih žil.

Česnovo olje za čiščenje in širjenje krvnih žil
http://www.prirodni-lijek.com/2014/01/da-li-ste-znali-ulje-od-bijelog-luka.html

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Jan 2016 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





BRAZILSKI OREŠČKI

Hranilna sestava
• Vsebujejo do 15 odstotkov beljakovin visoke biološke vrednosti, okoli 65 odstotkov maščob in nekaj manj kot pet odstotkov sladkorjev.
• Slovijo po ogromni vsebnost mikrominerala selena. Ta je zaradi številnih funkcij, ki jih opravlja v telesu, izrednega pomena za naše zdravje, vendar ga v moderni prehrani pogosto primanjkuje.
• So prava zakladnica mineralov. Med makroelementi prevladujejo kalij, fosfor, kalcij in magnezij.
• Oskrbeli vas bodo tudi z nekaj malega železa, so dober vir cinka in kakovost¬nih nenasičenih maščob.
• Od vitaminov vsebujejo nekatere predstavnike vitaminov skupine B-kompleksa in vitamin E.

Zdravilne lastnosti
• Za večino zdravilnih lastnosti je zaslužen selen, ki je sestavina številnih pomembnih spojin v našem telesu. Med drugim tudi antioksidativnega encima, ki varuje celice pred delovanjem prostih radikalov in ohranja jetra zdrava.
• Redno uživanje manjših količin oreščkov nas varuje pred razvojem rakavih in srčno-žilnih obolenj ter upočasnjuje procese staranja, saj vsebujejo veliko antioksidantov.
• So hrana, ki močno spodbuja delovanje imunskega sistema. Selen vpliva na povečanje števila T-celic ubijalk in pospeši mobilizacijo celic, ki žrejo tumorske celice.
• Povečujejo moško plodnost, semensko tekočino ohranjajo zdravo in varujejo pred razvojem raka na prostati in raka na črevesju.

Priprava in uporaba
• Za dobro preskrbo s selenom sta dovolj že orešček ali dva na dan. Lahko jih tudi narežete ali sesekljate in dodate k sadnim ali zelenjavnim solatam. Okusni so tudi s kuhano zelenjavo in z različnimi testeninami.
• Redno uživanje posebej priporočamo vegetarijancem, saj beljakovine brazilskih oreščkov v nasprotju z večino drugih rastlinskih živil vsebujejo vse esencialne aminokisline.
• Shranjujte jih v suhem in predvsem hladnem prostoru. Oluščena jedrca zaščitite tudi pred svetlobo. Odprto vrečko dobro zaprite in postavite v hladilnik. Lahko jih pretresete v plastično ali stekleno posodico, ki se nepredušno zapre, da preprečite vstop zraku in vlagi.
• Oreščkov zaradi velike vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin ne pražite, ampak jih raje na hitro popecite v pečici. Razvili bodo poseben okus, ki se odlično poda k jogurtu z medom. So tudi dober dodatek v različnih polivkah in omakah.
• V državah Južne Amerike iz svežih ali posušenih brazilskih oreščkov pridobivajo hladno stiskano olje.

Vir:
http://www.paleo.si/shop/semena-in-orescki/brazilski-orescki-300g/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Jan 2016 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Zakaj pomarančni olupek ne sodi v smeti

Zdravilne snovi v pomaranči niso zgolj v njenem sočnem plodu, ampak tudi v olupku tega okusnega sadeža.
Poglejte si osem razlogov, zakaj ta ne sodi v smeti.


Znižuje holesterol
Olupek pomaranče vsebuje zelo močne antioksidante flavonoide, ki lahko bistveno zmanjšajo raven holesterola. V ZDA izvedena raziskava je celo dokazala, da so antioksidanti v olupku pomaranče 20-krat močnejši od tistih v njenem soku. Da bi jih izkoristili, med pripravo soka eno do dve pomaranči v sokovnik narežite z olupkom.

Pomirja zgago
Pomarančni olupek je odlično naravno zdravilo za blaženje zgage. Številne raziskave so pokazale, da aktivne sestavine v njem pomagajo pri tej težavi. Koščke pomaranče lupine bi morali po obroku, ki je izzval zgago, grizljati med zobmi.

Pomaga prebavi
Pomarančni olupek vsebuje veliko vlaknin in tako spodbuja prebavo, nekatere sestavine v njem pa pomagajo tudi pri zdravljenju in preprečevanju prebavnih motenj.

Krepi imunski sistem
Tako kot sadež je prepoln vitamina C, ki krepi imunski sistem ter pomaga v boju s prehladom, gripo in bronhitisom.

Znižuje krvni tlak
Lupina pomaranče vsebuje snovi, ki znižujejo krvni tlak. Raziskave so pokazale, da v njej prisotni flavonoid hesperidin znatno zniža krvni tlak.

Beli zobe
Hiter in naraven način za beljenje zob omogoča uporaba pomarančnega olupka. Z notranjo stranjo tega agruma drgnite zobe, ki bi morali biti po takšni negi malce svetlejši.

Osveži prostore
Čudovit vonj pomarančnega olupka lahko uporabite za odišavljenje prostora. Narežite ga na koščke, ga stresite v posodo z vodo in jo počasi segrevajte, da bo iz nje hlapela dišeča para.

Odganja mravlje in komarje
Pomarančni olupek vsebuje kislino, ki odganja mravlje in komarje. Da bi se na naraven način zaščitili pred komarji, izpostavljene dele telesa pred odhodom v naravo natrite z olupkom pomaranče. Če imate doma mravlje, na mesta, kjer pridejo v vaš dom, postavite koščke olupka in žuželke se mu bodo izogibale.


Še opozorilo:
Za uživanje so primerni le olupki pomaranč biološke vzgoje. Tudi z njimi pa ne gre pretiravati, saj lahko v večji količini zaradi vsebnosti nekaterih olj zavirajo delovanje vitamina A.


Vir:
http://www.micna.si/uzivanje-doma/zakaj-pomarancni-olupek-ne-sodi-v-smeti/

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 03 Jan 2016 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Sok, ki ga ne smemo spregledati

Sok iz jabolk in cimeta ima izredno zdravilne lastnosti, poleg tega pa je še izredno okusen.
Kombinacija jabolk in cimeta izboljša metabolizem, pomaga pri hujšanju, mimogrede pa odvaja vodo iz telesa in zato deluje očiščevalno. Sok je namreč poceni, okusen in brez kalorij. Zanj potrebujemo le jabolka, cimet in vodo.
Antioksidanti bodo znižali nivo sladkorja v krvi in zmanjšali potrebo po ogljikovih hidratih, zato bomo lažje in hitreje hujšali. Poleg tega strokovnjaki ugotavljajo, da cimet znižuje sladkor v krvi, vendar ne na račun inzulina. Poleg tega lahko na tak način kontroliramo še holesterol in maščobe v ožilju. Samo pol žličke holesterola pomaga tudi pri motnjah s prebavo, znižuje pa nivo trigliceridov v krvi.

Za dnevno količino soka potrebujemo:
- 4 jabolka
- žlico cimeta
- približno liter in pol prekuhane vode


Jabolka narežemo na krhlje, dodamo cimet in nato prelijemo z vodo. Na hladnem in temnem prostoru pustimo mešanico stati vsaj dve uri.
Do konca dneva popijemo celotno količino soka.

Še to: zelena jabolka imajo običajno manj kisline in nam jih zato bolj priporočajo kot rdeča.

Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5932

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 07 Jan 2016 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




LOVOR proti kašlju

S tem naravnim receptom, ki bo pripravljen takoj, bomo telesu vrnili energijo in odpravili nadležni kašelj.
Ta sirup je zelo okusen, zato ga ne bo težko jemati.


Zanj potrebujemo:
-šest lovorjevih listov
- dva in pol dcl vode
- šest žličk rjavega sladkorja
- eno limono


V lončku segrejemo vodo, dodamo lovor in kuhamo na zmerni temperaturi slabih deset minutk
Nato odstranimo lovorjeve liste, v lonček dodajmo sladkor in sok limone, dobro premešajmo, da se sladkor stopi. Sirup prelijmo v stekleničko in jejmo po eno žlico nekajkrat dnevno.

Naravni sirup hranimo v hladilniku, jemljimo vedno, ko nas napade kašelj.

Vir:
http://mojaleta.si/Clanek/Nadlezni-kaselj-lahko-pozdravite-v-nekaj-trenutkih

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 12 Jan 2016 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 15 Jan 2016 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Recept, ki takoj zniža holesterol, sladkor v krvi in prepreči celo infarkt

Neverjetno je zdravilen in močan, sestavljen le iz dveh sestavin. Mnogi so ga že preizkusili in trdijo, da deluje!

Zaradi hitrega tempa življenja, nepravilne in nezdrave prehrane, premalo gibanja, je danes zelo pogosta težava povišan krvni sladkor, povišan nevarni holesterol, tudi debelost. Vse to pa lahko privede do resnih bolezenskih težav, do obolenj srca in ožilja, tudi do infarkta.
Strokovnjaki svetujejo, da pri zdravniku izvajate redne preglede krvi, le na tak način boste vedeli, kako zdravi ste. In če imate težave s povišanim krvnim tlakom, s holesterolom, sladkorjem, če imate v krvi preveč maščob, če imate preveč kilogramov, potem poskusite izboljšati svoje zdravje s tem naravnim pripravkom.

Potrebovali boste suhe fige in jabolčni kis

Pripravek naredite že zvečer, popili pa ga boste naslednjega jutra. Vzemite tri suhe fige in jih z zobotrebcem večkrat prebodite. Nato jih dajte v steklen kozarec, vanj pa nalijte še dva decilitra kvalitetnega jabolčnega kisa. Pustite 12 ur na sobni temperaturi. Zjutraj pa takšne fige pojejte. Jabolčnega kisa ne zavrzite, zvečer vanj ponovno dajte tri suhe fige. Kis lahko uporabljate sedem dni, nato pa nalijte novega.

Kuro izvajajte dva tedna!

Vir:
http://mojaleta.si/Clanek/Recept-ki-takoj-zniza-holesterol-sladkor-v-krvi-in-prepreci-celo-infarkt

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2016 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Topilec maščob za po obrokih


Če imate po vsakem obroku slabo vest, potem poskusite s tem napitkom.
Dobro je vedeti, da telo trdo hrano prebavlja vsaj eno uro bolj dolgo, kot tekočo. Zato ni dobro mešati tekoče in trde hrane. Priporočamo vam, da najprej pojeste trde stvari, na koncu pa tekoče, ki bodo še očistili telo, uravnali želodčno kislino in mimogrede še stopili odvečne maščobe. Eden takih napitkov za po obroku je tudi recept, ki vam ga tokrat predstavljamo.


Sestavine:
• 1 žlica medu
• 1 grenivka
• 1 cm naribane korenine ingverja

Priprava:
Grenivko olupite in odstranite koščice. Nikar se ne trudite odstranjevati še belega mesa, ki ostane od lupine. V tem se namreč skriva največ zdravih vlaknin. Dodajte še med in nariban ingver (če vas rahlo pekoč okus ne moti, ga lahko dodate več - po okusu). Vse skupaj v mešalniku dobro premešajte, da dobite gladko in homogeno zmes, to pa popijte po kosilu in večerji.
Napitek vsebuje veliko vitaminov A, C in E. Ima tudi veliko kalcija, magnezija, tiamina, riboflavina, niacina, floatov, kalija, fosforja, mangana, cinka in bakra.
Ta mešanica zmanjša tveganje za debelost, krepi srčno mišico, preprečuje napade astme in zmanjšuje možnost srčne kapi. Zaradi velike stopnje vlaknin, likopena in kolina napitek uravnava pritisk. Ima veliko antioksidantov in zmanjšuje moč prostih radikalov, ki povzročajo raka. Poleg tega uravnava prebavo, se bori proti zaprtju, pomaga preprečevati dehidracijo in je poln elektrolitov. Grenivka pospešuje nastanek kolagena, ki daje koži elastičnost, zato ta napitek tudi pomlajuje. Zaradi obilice koristnih sestavin napitek krepi imunski sistem in pomaga telesu pri preprečevanju prehladov in gripe.

Vir:
http://novice.najdi.si/predogled/novica/583d3301f7effa60c477907af304123a/Vem-kaj-jem/Lepota-in-zdravje/Topilec-ma%C5%A1%C4%8Dob-za-po-obrokih

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2016 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Voda, ki odplakne maščobe

Predstavljamo vam recept za vodo, ki pomaga odstraniti strupe iz telesa, uravnava prebavo in mimogrede še topi odvečne maščobe
Človeško telo je sestavljeno iz 70 % vode, zato je voda verjetno najpomembnejša sestavina, ki jo potrebujemo. A veliko bolje kot industrijski napitki so seveda naravni zelenjavno-sadno-zeliščni, ker lahko taki vodi dodamo lastnosti, ki jih želimo. S pravilno izbiro sestavin je tako, kot bi vodo programirali.
Napitek po spodnjem receptu je priporočljivo piti pol ure pred in po obroku. Pred obrokom bo napitek poskrbel, da boste obvladali svoj apetit, po obroku pa bo počistil toksine ter odstranil odvečne maščobe, ki se utegnejo nabirati predvsem okoli trebuha.

Sestavine:
- 2 litra vode
- 1 pomaranča
- 1 grenivka
- 1 kumara
- 1 do 2 žlici ingverja v prahu (lahko tudi nariban ingver)

Priprava:
V stekleni vrč dajte na kolobarje narezano pomarančo, grenivko in kumaro. Seveda vse pred tem dobro operite. Dodajte še ingver, za okus lahko dodate še nekaj lističev poprove mete. Vse to prelijte z vodo in postavite na temno, a hladno mesto. Zelo pomembno je, da ima napitek sobno temperaturo.
Pustite stati čez noč.

Seveda je grenivka bistvena sestavina, ki pomaga pri hujšanju, ker zmanjšuje apetit. Pomaranča bo dala napitku sladkobo in osvežilen okus. Kumara je diuretik, ki čisti telo. Ingver bo poskrbel za vnetja in vsiljive bakterije.
Na koncu vam preostane le, da do konca dneva popijete vso vodo, pri čemer si količino potrebne vode izračunajte v spodnjem obrazcu:

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
Moški, težek 50 kg potrebuje na dan 1.75 litrov vode (to je 8 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru sta to 2 kozarca) dobimo s hrano.

Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5997

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2016 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Napitek, ki takoj pospeši metabolizem in stopi odvečno maščobo

Sestavine:

- 8 dl vode
- 3 listi lovorja
- 1 palčka cimeta
- 1 žlica zelenega čaja

Te tri sestavine pa skupaj delujejo zares fantastično. Stimulirajo naše telo, pospešeno topijo kalorije, pospešeno topijo odvečno maščobo in takoj pospešijo metabolizem.


Priprava:
Najprej skuhajmo vodo, ko je vroča, jo odstavimo in ji dodajmo palčko cimeta ter lovor. Dodajmo še eno žlico zelenega čaja in premešajmo. Pokrijmo in pustimo 15 minut stati. Nato precedimo.
Najboljše učinke bomo dosegli, če bomo tak napitek pili po skodelicah: eno skodelico takoj zjutraj na tešče, drugo skodelico takoj po kosilu, tretjo skodelico pa spijmo tik pred spanjem.
Dovolj je torej, da popijemo tri skodelice na dan in shujšali bomo. Prvi rezultati pa bodo vidni že po tednu dni.
Dodajmo temu napitku še zdravo prehrano, gibajmo se vsak dan, pa bodo rezultati še boljši. Vse, kar potrebujemo, nam torej nudi narava! Izkoristimo jo.



Vir:
http://mojaleta.si/Clanek/Super-recept-ki-takoj-pospesi-metabolizem-in-stopi-odvecno-mascobo

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2016 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Napitek, ki topi maščobe in razstruplja telo

Priprava je povsem enostavna: v dva litra vode dodajte eno očiščeno in na kolobarje narezano kumaro (kar z olupki). Nato pa vrč postavite v hladilnik za eno uro.
Tak napitek pijte preko celega dneva. Začnite zjutraj, zvečer pa naj bo vrč prazen.
Poleg tega, da boste z rednim pitjem hitreje in lažje shujšali, boste naredili tudi zelo veliko koristnega za zdravje.
- Bolezni srca in ožilja so vse bolj pogoste. Voda s kumaro pa znižuje krvni tlak in zmanjšuje možnost za nastanek srčno žilnih bolezni.
- Napitek zelo ugodno deluje tudi na mišice, saj vsebuje esencialne snovi, ki jih hranijo. Če želite okrepiti svoje mišice, potem pijte ta napitek vsaj teden dni.
- Voda s kumaro preprečuje tudi razvoj Alzheimerjeve bolezni, preprečuje sladkorno, bolezni oči. Kumare namreč vsebujejo veliko antioksidantov, ki krepijo delovanje možganov, zmanjšujejo stres, preprečujejo bolezni, ki so povezane s staranjem.
- Med njimi je tudi osteoporoza. Tak napitek jo preprečuje, saj krepi kosti. Kumare vsebujejo veliko vitamina K, ki ga kosti nujno potrebujejo.
- Z rednim pitjem tega super napitka pa boste izboljšali tudi videz vaše kože. Kumare so bogate s silicijem, kar pomaga obnavljati kožo, jo zdravi, naredi lepšo, mlajšo.
- Poleg tega, da boste z rednim pitjem tega napitka tudi uspešno shujšali, se vam bo uredila tudi prebava, vaše telo pa bo čisto in brez strupov. Tak napitek je namreč eden boljših načinov za razstrupljanje telesa.

Poskusite sami in se prepričajte!

Vir:
http://mojaleta.si/Clanek/Ekspresno-topi-mascobo-sciti-srce-preprecuje-sladkorno-in-osteoporozo

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 09 Apr 2016 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom




Kako se zdravijo Amiši

Tradicionalna medicina Amišev sloni samo na naravnih sestavinah, njihovi recepti pa so presenetljivo učinkoviti.

Ste se kdaj vprašali, kako Amiši zdravijo raka, visok holesterol, krvni pritisk in vrsto drugih bolezni? Amiši so namreč pripadniki anabaptistične veje protestantske krščanske verske skupnosti, znani pa so po preprostem načinu življenja, oblačenja in zavračanju moderne tehnologije v vsakdanjem življenju. Zanimivo je, da je to skupnost leta 1693 v Švici ustanovil Jakob Ammann, v 18. stoletju pa je večina migrirala v ZDA in Kanado. Zadnji podatki so iz leta 2008, ko je bilo v ZDA 227.000 Amišev, podatkov o tej skupnosti v Evropi pa ni.

Biblija Amišev se imenuje Ordnung, ki med drugim prepoveduje lastništvo avtomobilov, traktor je pogojno uporaben le, če ima železni volan, ne sodelujejo na volitvah, edini davek, ki ga plačujejo je davek na dohodek od prodaje kmetijskih pridelkov, ne hodijo na sodišče, pa tudi uporabna sodobnih tehnologij je prepovedana, čeprav Amiši kljub vsemu uporabljajo moderne štedilnike in hladilnike.
Ker pa se njihovo znanje prenaša iz roda v rod, so zanimive predvsem njihove recepture, ki vse izvirajo iz narave, sodoben svet pa je na moč narave povsem pozabil.
Med zanimivejše gotovo sodi naslednji recept.

Sestavine:
• 1 žlička jabolčnega kisa
• 1 žlička limoninega soka
• 1 strok naribanega česna
• 1 žlička naribanega svežega ingverja
• 1 žlička medu (ali kakšnega drugega sladila)

Priprava:
Vse sestavine dobro premešajte med sabo, mešanico pa lahko hranite do 5 dni v hladilniku. Vsako jutro na tešče pojejte eno žličko tega napitka in po dveh tednih redne uporabe se vam bo zdravje občutno izboljšalo.
Tako vsaj verjamejo Amiši, ki na tak način zdravijo ne samo raka in povišan holesterol, pač pa tudi astmo, impotenco, artritis, najrazličnejše razjede, prehlade, infekcije ...
Še to: pri Amiših je 5-krat manj rakastih obolenj, kot pri nevernih Američanih. Očitno se jim zdrav način življenja in sobivanje z naravo obrestuje.

Vir:
http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5264

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bucka
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.09. 2011, 17:48
Prispevkov: 25617
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 24 Apr 2016 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom





Več kalija – manj možganskih kapi


Možganska kap je eden od vodilnih vzrokov smrti v razvitem svetu, ki čedalje pogosteje prizadene tudi ženske. Že dolgo je znano, da lahko kalij zmanjša tveganje za nastanek kapi, zelo malo pa je bilo podatkov o njegovem vplivu na starejše ženske, piše strokovna revija Stroke.

V okviru raziskave so enajst let spremljali več kot 90.000 žensk v pomenopavzi, starih od 50 do 79 let. V tem času so nadzirali njihovo uživanje kalija ter spremljali število možganskih kapi in smrtnost. Ženske so v povprečju vnašale premalo kalija: samo 17 odstotkov jih je namreč uživalo priporočljivo količino (najmanj 3510 mg). Izkazalo se je, da so ženske, ki so uživale največ kalija, za 16 odstotkov zmanjšale tveganje, da jih bo doletela ishemična možganska kap in za 12 odstotkovzmanjšale tveganje, da jo sploh doživijo. S tem tveganjem je povezan tudi visok krvni tlak.

Ko so izločili ženske brez hipertenzije, so ugotovili, da je bil visok vnos kalija povezan s kar 27 odstotkov manjšim tveganjem za nastanek ishemične možganske kapi ter z 21 odstotkov manjšim tveganjem za nastanek kakršne koli možganske kapi. Visok vnos kalija se pri ženskah s hipertenzijo ni pokazal kot zaščitni dejavnik.

Če želite zaužiti več kalija, v svoj jedilnik pogosteje uvrstite fižol, špinačo, krompir (neolupljen), suhe marelice, jogurt, ribe, gobe in banane.


Vir:
http://www.viva.si/Novice/12206/Ve%C4%8D-kalija-manj-mo%C5%BEganskih-kapi

LP Bučka
Smile

_________________
O tem, kaj človek v bistvu je,
ni treba v dvomu biti:
V dejanjih bistvo kaže se,
kjer se ne da ga skriti!
(Ljuba Žerovc)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Bučkin kotek Seznam forumov -> Zdravo življenje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Naslednja
Stran 15 od 21

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Lavish phpBB Template by Skaidon.co.uk
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group